Vanlig stilte spørsmål

Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og Omegn får ofte henvendelser fra fortvilte eiere som tar kontakt fordi deres firbeinte venn muligens kan være borte. Heldigvis er det mange lykkelige gjenforeninger  ♥ 

Her gir vi deg tipsene til hva du kan gjøre for å bidra til å få dyret hjem igjen.

Let etter katten, gjerne på kveldstid da det er roligere ute. Hvis katten din pleier å komme om du for eksempel rister med fôrposen, ta med deg fôrposen og rist på denne mens du leter. Snakk også med naboer på runden din og hør om de har sett katten din. Spør om de kan sjekke boder og garasjer i tilfelle katten er blitt innestengt.

Legg ut en annonse på Dyrebar. Få med så mange detaljer som mulig og legg ved et bilde av katten din. Få også med om katten har chip eller er  øremerket.

Heng opp lapper. Når du lager en annonse på dyrebar.no, får du automatisk laget en plakat med avrivingslapper som du kan skrive ut og henge opp i nabolaget. Legg gjerne også lapper i postkassene i nabolaget.

Sett inn annonse i lokalavisen. Mange steder er dette gratis.

Ring dyreklinikker rundt om der du bor og spør om de har fått inn skadede eller påkjørte katter. Dette er spesielt viktig hvis katten ikke er ID – merket.

Bruk sosiale medier. Post bilde av dyret ditt på Facebooksidene til lokale dyrevernorganisasjoner, samt på savnet/funnet grupper på Facebook: Funnet og savnede hunn og kattDyr forsvunnetSavnet/funnet eller savner du meg?

Vi håper at disse tipsene kan hjelpe deg til å finne katten din!

Det er ikke alltid så enkelt å vite om en katt er hjemløs, eller om den bare er ute å vandrer. En frisk og tam katt har større sannsynlighet for å ha et hjem i nærheten, enn en mager og sky katt. Er du i tvil om hva du skal gjøre, Ta kontakt med oss!

Er katten syk eller skadet, er du pliktet til å hjelpe – kontakt din nærmeste veterinærklinikk. Evidensia Dyresykehus, Ensjøveien 14, 0655 Oslo, har akuttvakt hele døgnet, 365 dager i året. Tlf: 22683500

Sjekk om katten har halsbånd med telefonnummer på. Du kan også sette et halsbånd på katten med ditt telefonnummer på, så at en eventuell eier kan kontakte deg.

 Forhør deg i nabolaget om noen eier katten.

Se igjennom savnet-annonsene på dyrebar.no. Hvis det ikke er noen annonse liggende ute på katten du har funnet, lag ny annonse på Dyrebar. Prøv å beskrive katten detaljert, også hvor den er funnet, og ha med bilde av katten.

Heng opp plakater i nabolaget og på nærbutikker. Når du lager en annonse på dyrebar.no, får du automatisk laget en plakat med avrivingslapper som du kan skrive ut og henge opp. Legg gjerne også lapper i postkassene i nabolaget.

Sett inn annonse i lokalavisen. Mange steder er dette gratis.

  Ta med katten til veterinær for å få undersøkt om katten er ID-merket med chip, eller prøv å få lånt deg en chipavleser. Alle Vikings servicestasjoner (telefon 06000) har utstyr for skanning av ID-merkede hunder og katter, mens enkelte Falck-stasjoner har det samme. Avlesere finnes også på tollstasjoner, politi- og lensmannskontorer og hos veterinærer. Ofte er ID-merkede katter også tatovert i øret med «ID». Bruk en lommelykt og lys på baksiden av ørene på katten.

Bruk sosiale medier. Post bilde av katten du har funnet på Facebooksidene til lokale dyrevernorganisasjoner, samt på savnet/funnet grupper på Facebook: Funnet og savnede hunn og kattDyr forsvunnetSavnet/funnet eller savner du meg?

Ta kontakt med din lokale dyrevernorganisasjon. Kanskje de kan ta imot katten eller har videre tips og råd til deg om hva du skal/bør gjøre.

I Norge er det Mattilsynet som har ansvaret for å sikre at våre firbeinte venner har det godt. Mistenker du dyremishandling er du pliktet til å melde ifra! Du kan være anonym.

Dersom du kommer over en akutt hendelse og der Mattilsynet ikke er tilgjengelig, kan du kontakte politiet på 02800. 

Telefon (hverdager fra kl.16.00 til 19.00): + 47 907 46 632 

E-post: post@dblo.no

Akutthjelp uten for telefontid: SMS til 907 46 632

Dersom du ønsker å bli medlem, kan du enten betale inn beløpet for det medlemskapet du ønsker til kontonummer 0530 42 36428 og merk innbetalingen med «medlemskap» eller bruke skjema som du finner her.

Medlemskapet følger kalenderåret.

Hovedmedlem: Kr 350,-
Ungdomsmedlem  13-18 år: Kr 150,-
Barnemedlem  0-13 år: Kr 100,-

Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og Omegn får ingen støtte fra det offentlige. Alle våre inntekter baseres på medlemskap, arv, gaver, grasrotandel og loddsalg. Alle inntekter vi har til foreningen går uavkortet til dyrene.

Kontonummer: 0530 42 36428
Vipps: 13001

Du kan også støtte oss igjennom Grasrotandelen – en ordning fra Norsk Tipping hvor du som spiller kan velge en forening som du ønsker å støtte. Send SMS med 914 228 093 til 2020 (tjenesten er gratis) eller oppgi 914 228 093 hos tippekommisjonæren. Du kan også registrere ønsket mottaker av din grasrotandel her.

Dersom du ønsker å testamentere penger til foreningen, kan vi formidle kontakt med advokat.

Vi får mange henvendelser om hjemløse dyr i vårt distrikt og det er mye jobb som utføres før et dyr er trygt plassert i et fosterhjem. I dag er vi noen få frivillige som utfører dette, og vi ønsker oss flere som kan stille opp.

Innfanging av hjemløse katter
Kjøring til/fra veterinær
Kjøring av katter til fosterhjem, eller mellom fosterhjem (kan være aktuelt i ferier/eller bytte av fosterhjem)
Henting/levering av utstyr i fosterhjem, eller hos folk som donerer utstyr til foreningen
Dele ut informasjon/selge gjenstander til inntekt på stands

Kunne du tenkt deg å bidra?

Inntil vi får et eget sted å være, må alle dyrene vi tar inn være i fosterhjem. Vi trenger derfor alltid fosterhjem som står klare til å ta imot et eller flere dyr.

For å bli fosterhjem hos oss må du inkludere dyret i din familie, ha tid, tålmodighet og masse kjærlighet å gi!

Dersom du vil åpne hjemmet ditt for en hjemløs katt og bli fosterhjem, kontakt oss på e-post: post@dblo.no.

Noe av det som er fint å vite for oss er:

 Navn, adresse, postnummer, poststed, e-post, telefon
 Bor du i hus eller leilighet?
Har du barn? Alder?
Har du dyr fra før – i så fall hva slags dyr og litt om hvordan den/de er sammen med katter
Hvor mange katter du kan ta i mot?
Kan du ta imot kattemor med barn?
Hvor lenge kan du stille som fosterhjem?
Har du noe utstyr fra før, ev. hva trenger du fra oss?
Har du erfaring med redde/sky katter, og har du ev. tid til å sosialisere slike?
Har du erfaring med medisinering av katt?

Kontakt Oss

    Ditt navn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Emne

    Melding

    Generelle Henvendelser

    Telefon – hverdager fra kl.16.00 til 19.00

    E-post

    Akutthjelp uten for telefontid